tree-of-life.png

Wat

 

Wat

Een innovatieproces bestaat uit 3 stappen:

Dat begint met snappen wat er gebeurt in de wereld om je heen door naar buiten te kijken. Dan kijk je naar binnen. Je gaat onderzoeken waar die ontwikkelingen, nu en in de toekomst relevant zijn en of dat bij je past.

De laatste stap is de belangrijkste: Innovatie werkt alleen als er binnen de organisatie een juiste “mindset” wordt ontwikkeld. Hoe kun je jouw mensen hierbij helpen? Welke methodes zet je in om te zien wat wel en niet werkt? Hoe hou je het enthousiasme vast en zet dat om in een permanente behoefte aan ontwikkeling?

 
 
fish_school-wit.png

Weet wat er speelt

Er verandert veel en snel. Dus we beginnen met al die ontwikkelingen in vogelvlucht: Exponentiēle groei van rekenkracht, kunstmatige intelligentie (wat is het en wat is het niet), internet of things, de blockhain, robotisering, synthetische biologie, het sequencen en programmeren van DNA.

Kortom een brede introductie van de verschillende (technologische) ontwikkelingen waar we nu midden in zitten.

Dan gaan we samen aan de slag om te bepalen welke van die ontwikkelingen relevant zijn voor jouw bedrijf.


de verhaalcirkel: Bepaal je focus!

Waar moet je je op gaan richten? Het antwoord op deze vraag, gaat in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, niet over technologie, maar over de ziel van je bedrijf. We gaan aan de slag om compleet helder te krijgen waarom je bestaat en waar je naar toe wilt. Dat lijkt op ‘soft skills” maar is in feite het enige onontbeerlijke voor je bedrijf. De reden van je bestaan. De rest van wat er in je bedrijf gebeurt is allemaal veranderbaar, leerbaar en aan te passen. Dat gaat over hoe je dingen doet. Waarom je bestaat, dat is je kompas in een ongewisse, snel veranderende omgeving! Vaak wordt gedacht dat wat je doet, de reden van bestaan is voor je bedrijf. Wat je doet, ofwel hoe je iets aanpakt, is maar één manier om iets op te lossen. Het kan zijn dat er andere en betere oplossingen te vinden zijn. Zeker in een context van snelle technologische ontwikkelingen zoals waar we ons nu in bevinden. Zonder een helder beeld van je bestaansreden zullen je innovaties best wel eens leuk uit kunnen vallen, wie weet. Maar in feite ben je maar wat balletjes in de lucht aan het gooien. Niet echt een strategie.

boom-hart-wit.png

Tijd om in het diepe te springen

We hebben bepaald waar je voor staat. We hebben gekeken naar wat er verandert om je heen. Nu is het tijd om die twee op elkaar af te gaan stemmen. En tijd om goed in kaart te brengen hoe je dingen doet. Hoe kun je jouw doelen blijven halen in een snel veranderende omgeving? Waar sta je in de ontwikkeling binnen je bedrijf? Welke middelen heb je ter beschikking om nieuwe oplossingen te ontwikkelen? Met wie zou je kunnen samenwerken? We nemen je huidige processen eens goed onder de loep (proces mining) om te zien waar ze verbeterd kunnen worden. Daar is vaak de eerste snelle winst te behalen. Verlies echter je grotere doel niet uit het oog. Dat moet echt de poolster zijn voor jouw innovatie. De waarden waar je voor staat, de cultuur die je voedt. De wereld zoals je haar graag ziet. Niets meer niets minder. Innovatie kan geduld vergen. De moeilijkere vraagstukken eisen dit vaak. Ga ze niet uit de weg, anders is je innovatieproces niet meer dan een leuk nieuwtje binnen je bedrijf. Daar doe je jezelf enorm te kort mee.