Monique-wit.png

Wie

wie

Monique-wit.png
 
 

ik help bedrijven, makers en non-profits met hun innovaties

Wie

Ik ben al meer dan 25 jaar actief in de voorhoede van digitale media. En help omroepen, maar ook individuele makers met het vinden van hun publiek, waar ook ter wereld. Ik heb ooit veel geschreven over ‘crossmedia’ en ‘transmedia’. Omdat ik me afvroeg wat er zou gebeuren met de verhalen van onze levens als de processen van vertellen veranderen. Daarnaast onderneem ik ook op andere terreinen. Ik ontwikkel nieuwe producten en zet ze in de markt. Zo heb ik bijvoorbeeld een meetsysteem ontwikkeld (op basis van vision-based computing) voor metingen binnen de retail en ben ik nu bezig met de ontwikkeling van een online platform voor de logistiek. Al meer dan 10 jaar voorzie ik (desgevraagd) de Europese Commissie van mijn onafhankelijke advies voor haar research agenda media technologie. Ik woon en werk vanuit Aalsmeer (Amsterdam Regio, vlak naast Schiphol). In mijn vrije tijd teken en schilder ik (ook digitaal), en sinds enige tijd ontwikkel ik interieur- en product ontwerpen. Een beetje training voor mijn creatieve spierkracht. Ik kan er niets aan doen, vroeg of laat wordt dat vast ook weer het begin van...

Aanpak

Mijn manier van werken heeft zich in de loop van de tijd ontwikkeld tot een uitgebreid pakket met diverse instrumenten, die ik inzet om mijn klanten te helpen. Een groot aantal daarvan is zelf ontwikkeld en uniek voor hoe ik werk. Maar ik werk natuurlijk ook met bekende instrumenten als improvisatie, visualisatie, of het onvermijdelijke business canvas.

Uitgangspunten

Ik hecht er groot belang aan met de juiste klanten te werken. Dat is heel praktisch, ik wil graag een goed resultaat. Als er geen goede match is met een klant, zal het geleverde niet optimaal zijn (naar mijn standaarden). Wat is dan een ‘juiste klant’? Dat zijn klanten waar ik een goede verbinding mee heb en waar geen angst is om te zeggen hoe je over iets denkt. Of dat nu een vrolijke of vervelende boodschap is. Er is ruimte voor een goede discussie. Tegendraadse meningen worden gekoesterd, niet weggehoond.  Innovatie is een rommelig, oneerlijk, ongewis proces. Dat vraagt best veel van de mensen in een organisatie. Gelukkig is het ook heel leuk, enorm interessant, mooi en spannend! Maar boven alles noodzakelijk.